Tai lengva persikai ir grietinėlė avižiniai dribsniai yra jaukūs, guodžiantys pusryčiai, kurių skonis kaip pyragas! Tai viena iš mūsų mėgstamiausių lengvų pusryčių idėjų, pagaminta iš šviežių arba šaldytų persikų, klevo, vanilės ir cinamono. Persikų avižiniai dribsniai už pergalę!
Kodėl mums patinka šis receptas
Po vieno kąsnio šios avižinės košės Aleksas sušnibždėjo man: „Nesakyk mamai, bet tai taip pat gerai, kaip persikų pyragas ir daug lengviau! Taip, šios persikų avižinės košės skonis tikrai primena šviežių persikų pyragą (nors asmeniškai aš jaučiu, kad mamos pyragas turi mažą koją).
Jei šį sezoną ieškote lengvo būdo prie kiekvieno persikų, tai yra! Šis saldus kaulavaisis paverčia jaukiais ir sočiais pusryčiais, sumaišytais su trupučiu klevų sirupo, cinamono ir vanilės ekstrakto. Pabarstykite traškiais pekano riešutais ir kiekvienas kąsnis bus saldaus, aštraus vaisiaus! Mūsų šeima yra apsėsta avižinių dribsnių ir nereikia sakyti, kad persikai ir grietinėlės avižiniai dribsniai čia buvo didžiulis laimėtojas (negalėjau nustoti sėlinti kąsnelį).
Persikų ir grietinėlės avižinių dribsnių sudedamųjų dalių pastabos
Viskas, ko jums reikia, yra sauja sandėliuko ingredientų ir persikų, kad šie persikai ir kreminė avižinė košė atgytų. Mums patinka su šviežiais, sezoniniais persikais, bet galite pasigaminti ir ne sezono metu. Štai mūsų patarimai ir pakaitalai:
- Senamadiškos valcuotos avižos: Venkite greitai paruošiamų avižų arba greitai paruošiamų avižų: „Old Fashioned“ avižų tekstūra yra daug geresnė.
- Švieži persikai: Geriausias šviežių persikų skonis, tačiau galite juos pakeisti šaldytais arba konservuotais. Žiūrėkite žemiau esančias pastabas!
- Klevų sirupas: Mūsų pasirinktas saldiklis yra grynas klevų sirupas, tačiau galite jį pakeisti medumi, agavų nektaru ar net ruduoju cukrumi arba granuliuotu cukrumi.
- Vanilės ekstraktas ir cinamonas: Šios dvi kvapiosios medžiagos suteikia skoniui niuansų ir padaro jį kaip pyrago skonį. Labai rekomenduojame naudoti abu, bet galite naudoti tik vieną.
- Sunkus kremas: Sunki grietinėlė suteikia kremo sodrumo. Taip pat galite naudoti pusantros arba nenugriebto pieno. Veganams naudokite ne pieno grietinėlę arba riebų kokosų pieną.
Patarimai, kaip pakeisti šaldytus ar konservuotus persikus
Persikai ir grietinėlės avižiniai dribsniai geriausiai tinka su šviežiais persikais, bet galite pakeisti ir konservuotus arba šaldytus persikus!
- Atšildykite šaldytus persikus, kol jie bus pakankamai minkšti, kad juos būtų galima supjaustyti kubeliais, tada supilkite į avižinius dribsnius kartu su skysčiu; jei norite, įpilkite daugiau klevų sirupo (šaldyti persikai gali būti aitroko skonio).
- Jei naudojate konservuotus persikus, atitinkamai pakoreguokite klevų sirupą, jei konservuoti persikai turi cukraus.
Persikų avižinių dribsnių užpilo idėjos
Mums patinka šie persikų ir grietinėlės avižiniai dribsniai su smulkintais pekano riešutais, tačiau yra daug kitų idėjų, kurios būtų puikaus skonio! Štai keletas įdomių idėjų:
Likučių saugojimas
Persikai ir grietinėlės avižiniai dribsniai laikomi šaldytuve iki 5 dienų. Įkaitinkite ant viryklės arba mikrobangų krosnelėje ir vėl papuoškite šviežiais persikais bei klevų sirupu.
Dietos užrašai
Šis persikų avižinių dribsnių receptas yra vegetariškas ir be glitimo. Veganams naudokite ne pieno grietinėlę arba riebų kokosų pieną.
Daugiau pusryčių idėjų
Dar keletas paprastų pusryčių idėjų, kurios mums patinka? Išbandykite daugiau avižinių dribsnių receptų, pvz., braškinių avižinių dribsnių, mėlynių avižinių dribsnių arba obuolių cinamoninių avižinių dribsnių, rinkitės bananuose keptus avižinius dribsnius arba bananinius avižinius blynus arba kepkite saulėtą pusę į viršų, ant vidutinio dydžio kiaušinių arba ant kietų kiaušinių.
Dažnai užduodami klausimai
Ne, plieninėms avižoms reikia kitokio virimo laiko. Eikite į Steel Cut Oats.
Tiek švieži, tiek šaldyti persikai puikiai tinka avižiniams dribsniams. Jei naudojate šviežius persikus, rinkitės prinokusius, bet tvirtus, kad jų skonis ir tekstūra būtų geriausia. Šaldytus persikus reikia atšildyti, kol jie bus pakankamai minkšti, kad juos būtų galima supjaustyti kubeliais; jie dažnai būna aštresni nei švieži persikai, todėl gali tekti dėti daugiau cukraus. Jei naudojate konservuotus persikus, prieš dėdami į avižinius dribsnius juos gerai nusausinkite.
Be klasikinio avižinių dribsnių dubenėlio, čia yra keletas kitų būdų mėgautis persikų avižinių dribsnių skoniu:
Naktinės avižos: Sumaišykite avižas, pieną ir persikus į stiklainį ir per naktį laikykite šaldytuve, kad galėtumėte greitai ir lengvai pusryčiauti. Šiame naktinių avižų recepte naudokite ingredientų santykius.
Kepti avižiniai dribsniai: Iškepkite avižinius dribsnius troškinimo inde, kad pusryčiai būtų šilti ir malonūs. Naudokite ingredientų santykius šiame keptų avižinių dribsnių recepte.
Smoothie dubuo: Avižinius dribsnius sumaišykite su pienu, persikais ir kitais ingredientais, kad gautumėte gaivų ir sotų kokteilių dubenį.
Spausdinti
apibūdinimas
Šie lengvi persikų ir grietinėlės avižiniai dribsniai yra jaukūs, guodžiantys pusryčiai, kurių skonis kaip pyragas! Tai viena iš mūsų mėgstamiausių lengvų pusryčių idėjų, pagaminta iš šviežių arba šaldytų persikų, klevo, vanilės ir cinamono. Persikų avižiniai dribsniai už pergalę!
- 1 puodelis Senamadiškos valcuotos avižos (ne greitas arba greitas gaminimas)
- 2 puodeliai vandens
- 1 puodelis kubeliais pjaustytų šviežių persikų (apie 1 didelis persikas; žr. pastabas)
- 2 į 3 šaukštai klevų sirupo
- 1 arbatinis šaukštelis Vanilės ekstraktas
- ¼ arbatinio šaukštelio cinamono
- ⅛ arbatinio šaukštelio košerinė druska
- 2 šaukštai riebi grietinėlė (arba ne pieno grietinėlė arba riebus kokosų pienas, veganams)
- Užpilui: klevų sirupo ir griežinėliais arba kubeliais pjaustytų šviežių persikų, cpjaustytų pekano riešutų arba migdolų
- Į puodą maišydami supilkite avižas, vandenį, persikus, klevų sirupą, vanilės ekstraktą, cinamoną ir druską. Užvirinkite ir virkite 5–7 minutes, kol sutirštės ir avižos suminkštės.
- Nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite grietinėlę. Paragaukite ir, jei norite, naudokite daugiau klevų sirupo (iki 1 valgomojo šaukšto), nepamirškite, kad saldumo užpilsite ir klevų sirupu.
- Patiekite ant viršaus šlakelį klevų sirupo, pjaustytų pekano riešutų, griežinėliais arba kubeliais pjaustytų persikų ir šiek tiek grietinėlės (to reikia ir kas išryškina persikų skonį). Likučiai laikomi šaldytuve iki 5 dienų. Įkaitinkite ant viryklės arba mikrobangų krosnelėje ir vėl papuoškite šviežiais persikais bei klevų sirupu.
Pastabos
*Jei norite, galite pakeisti konservuotus arba šaldytus persikus. Atšildykite šaldytus persikus, kol jie bus pakankamai minkšti, kad juos būtų galima supjaustyti kubeliais, tada supilkite į avižinius dribsnius kartu su skysčiu; jei norite, įpilkite daugiau klevų sirupo (šaldyti persikai gali būti aitroko skonio). Atitinkamai pakoreguokite klevų sirupą, jei konservuoti persikai pridėjo cukraus.
Mūsų pasirinktas saldiklis yra grynas klevų sirupas, tačiau galite jį pakeisti medumi, agavų nektaru ar net ruduoju cukrumi ar granuliuotu cukrumi.
Šios dvi kvapiosios medžiagos suteikia skoniui niuansų ir padaro jį kaip pyrago skonį. Labai rekomenduojame naudoti abu, bet galite naudoti tik vieną.
Sunkią grietinėlę galite pakeisti puse su puse arba nenugriebto pieno.
- Kategorija: Pusryčiai
- Metodas: Viryklė
- Virtuvė: Pusryčiai
- Dieta: Vegetaras